1ο Γενικό Λύκειο Σπάτων

Ανακοινωση

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ (lockdownτο οποίο επηρεάζει και τη λειτουργία του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο από τη Δευτέρα 9-11-20 θα λειτουργεί με πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπως περιγράφεται παρακάτω.

Θα ακολουθείται το τρέχον πρόγραμμα της ημέρας αλλά με διαφορετικό ωράριο. Συγκεκριμένα, η πρώτη ώρα θα ξεκινά στις 08:20. Κάθε ώρα θα διαρκεί 40 λεπτά και θα ακολουθεί δεκάλεπτο διάλειμμα. Η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και οι απουσίες θα προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής/τρια. Η διδασκόμενη ύλη θα καταγράφεται ως διδαχθείσα καθημερινά. Σε περίπτωση που ο μαθητής/τρια προσπαθεί να συνδεθεί από την αρχή της διδακτικής ώρας και για τα επόμενα πέντε λεπτά δεν ανταποκρίνεται η ηλεκτρονική τάξη του διδάσκοντα, η ώρα θα αντιμετωπίζεται ως ΚΕΝΟ και δεν θα καταγράφονται απουσίες για τη συγκεκριμένη διδακτική ώρα. 

Ωράριο μαθημάτων

8:20  –  9:00

9:10  –  9.50 

10:00 – 10:40

10:50 – 11:30 

11:40 – 12:20

12:30 – 13:10 

13:20 – 14:00

Λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα βρίσκετε είτε σε ενημερωτικά email που θα στέλνονται από το myschool, είτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας με πληροφορίες που δεν θα περιέχουν προσωπικά δεδομένα, είτε με email από τους διδάσκοντες προς τους μαθητές του τμήματος τους. 

Θα θέλαμε να συστήσετε στους μαθητές/τριες να μπαίνουν στην πλατφόρμα με το ονοματεπώνυμο τους όπως αναγράφεται στις καταστάσεις του τμήματος τους, αλλιώς δεν θα γίνονται δεκτοί/ές. Να φροντίσουν επίσης να μπαίνουν έγκαιρα στα μαθήματα του προγράμματος με ανοχή έως το πολύ 5 λεπτών (μετά τα 5 λεπτά θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του διδάσκοντα να τους/τις δεχτεί ή όχι)Ο κάθε διδάσκων θα χρησιμοποιεί την κάμερα ή άλλο τρόπο λεκτικής επικοινωνίας με τους μαθητές/τριες ώστε να επιβεβαιώνει ότι πίσω από τον συμμετέχοντα κρύβεται ο πραγματικόςμαθητής/τρια.

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι μαθητές δύνανται να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό ήσταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση δεδομένων. Επομένως δεν μπορεί ο μαθητής να επικαλεστεί αδυναμία συμμετοχής. Παρόλα αυτά το σχολείο μας θα εξετάζει αιτήματα των γονέων (μέσω emailπου επικαλούνται πλήρως τεκμηριωμένους τεχνικούς λόγους για μη συμμετοχή των παιδιών τους σε κάποιες διδακτικές ώρες και με το δεδομένο ότι δεν γίνεται αυτό καταχρηστικά.

Χαράλαμπος Ηλιάδης

Γραψτε το σχολιο σασ

Αφήστε σχόλιο