1ο Γενικό Λύκειο Σπάτων

Ανακοινωση

Διαδικτυακη συναντηση μαθητων και μαθητριων του 1ου Γενικου Λυκειου Σπατων στο πλαισιο του προγραμματος «The Tipping Point in Education»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/2/2021 διαδικτυακή συνάντηση των υποψηφίων junior και senior ambassadors του σχολείου μας με τη μέντορα του προγράμματος «The Tipping Point in Education», κα Δέσποινα Κάντα.  

 

Θέμα της φετινής μας συμμετοχής στο πρόγραμμα  “Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” είναι η 40ετής συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προκειμένου λοιπόν οι υποψήφιοι junior και senior ambassadors του σχολείου να ερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα συνομίλησαν με την κα Κάντα, ειδική επί του θέματος και μέντορα του προγράμματος «The Tipping Point in Education».

 

Ειδικότερα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ε.Ε., για τους σημαντικότερους σταθμούς της 40ετούς πορείας της Ελλάδας στην Ε.Ε., για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη αυτής της πορείας καθώς και για τον ευρωσκεπτικισμό που παρατηρείται στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα είναι μία σειρά από δράσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους σε ειδική εκδήλωση στις αρχές Μάϊου.

  

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κάντα για την εποικοδομητική συζήτηση και τη βοήθεια που μας παρείχε ώστε να οργανώσουμε την έρευνά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε και την ομάδα του «The Tipping Point in Education» για την ευκαιρία που μας παρέχει εδώ και δύο χρόνια ώστε να φέρνουμε σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριές μας με ανθρώπους την επιστήμης καθώς και την κα Δήμητρα Γιαννοπούλου η οποία συντονίζει την προσπάθεια αυτή το φετινό σχολικό έτος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ομάδας των junior και senior ambassadors του σχολείου μας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα που έχει κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό καθώς και στα κοινωνικά της δίκτυα.

https://lyceumspataeurope.weebly.com/

Facebook: https://www.facebook.com/lyceumspataeurope

Instagram:  https://www.instagram.com/lyceumofspataeurope/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCHQzn7SQvrjsqTJqE5NELzQ 

Γραψτε το σχολιο σασ

Αφήστε σχόλιο