1ο Γενικό Λύκειο Σπάτων

Ανακοινωση

Έναρξη σχολικής χρονιάς

print

                                                                                      Σπάτα, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

Η έναρξη της φετινής χρονιάς θα γίνει και φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού. Για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα λαμβάνονται, μπορείτε να δείτε μία συνοπτική παρουσίαση στο συνημμένο έγγραφο (Έγγραφο β). Τις επόμενες ημέρες θα σας δοθούν λεπτομερείς οδηγίες αφού σταλούν επίσημα από το ΥΠΑΙΘ.

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές αρχίζει τη Δευτέρα 13/9/2021. Το πλάνο μας για την ημέρα έναρξης είναι το ακόλουθο:

09:00 Προσέλευση μαθητών στο σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την προσέλευση τους και να έχουν μαζί τους ένα από τα τρία δικαιολογητικά εισόδου, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης, ή αυτοδιαγνωστικό τεστ (selftest) αρνητικό. Θα ακολουθήσει έλεγχος στις τάξεις.

09:30 Αγιασμός. Θα αξιοποιηθεί όλο το προαύλιο, ώστε η κάθε τάξη να είναι σε ξεχωριστό χώρο και αραιά με χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του Αγιασμού για αυξημένη ασφάλεια (όπως και πέρυσι).

10:00 – 11:45 Τακτοποίηση τάξεων-Βασικές οδηγίες προφύλαξης-διανομή βιβλίων Γενικής Παιδείας. Να έχουν τσάντα για μεταφορά των βιβλίων.

Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία του σχολείου. Συνοπτικά τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και γενικά θα τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου όπου είναι δυνατόν. Η κάθε τάξη θα κάνει το διάλειμμα σε ξεχωριστό χώρο στο προαύλιο. Όπου παραβιάζεται η απόσταση του 1,5 μέτρου σε εξωτερικό χώρο θα γίνεται με χρήση μάσκας (ενδέχεται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους). Θα επικεντρώσουμε τη προσοχή μας στη σχολαστική καθαριότητα και σε απολύμανση χώρων κατά περίπτωση.

Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να θίξω το ζήτημα της φοίτησης των μαθητών και των απουσιών τους. Υπενθυμίζω ότι το μέγιστο των απουσιών που επιτρέπεται είναι 114. Θα ήθελα να προσέξετε ώστε τα παιδιά σας να μην κάνουν απερίσκεπτα αδικαιολόγητες απουσίες, ώστε  στο τέλος του χρόνου να φτάνουμε σε οριακές καταστάσεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες (απόρριψη λόγω απουσιών).

Θα βρείτε αναρτημένα στο site

α) την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟΥΣΙΩΝ όπου περιγράφεται αναλυτικά το καθεστώς των απουσιών (δεν περιλαμβάνει τις απουσίες λόγω κορωνοϊού)

β) τα ΜΕΤΡΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ όπου περιγράφονται συνοπτικά τα νέα υγειονομικά μέτρα.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά.

Χαράλαμπος Ηλιάδης

Δντής 1ου ΓΕΛ Σπάτων

 

Γραψτε το σχολιο σασ

Αφήστε σχόλιο