Περιβαλλοντικα προγραμματα

Το σχολικό έτος 2003-2004 συστάθηκε η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Σπάτων, η οποία ασχολήθηκε με τον υγρότοπο της Βραυρώνας και τον ναό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, που βρίσκεται μέσα στην περιοχή του υγροτόπου. Το αντικείμενο μελέτης επιλέχθηκε λόγω της εγγύτητας του υγροτόπου με το σχολείο, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του υγροτόπου της Βραυρώνας για την Αττική, αλλά και του ιερού της Αρτέμιδος, που είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της αρχαιότητας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην περιοχή, συναντήσεις με ειδικούς, ώστε να κατασκευαστούν μακέτες του υγροτόπου, συλλέχθηκε ποικίλο υλικό, το οποίο ταξινομήθηκε και δημιουργήθηκε ένα μικρό κέντρο πληροφόρησης. Η Περιβαλλοντική Ομάδα, τέλος, προχώρησε στην εκτύπωση ενός πληροφοριακού εντύπου και διοργάνωσε έκθεση με τίτλο “Ο υγρότοπος της Βραυρώνας”, στην οποια προσκλήθηκαν οι μαθητές, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής.

Συμμετέχοντες Μαθητές: Ανδρέου Σ,, Αργυρού Μ., Γεώργα Χ., Γκουντάνα Ε., Δανιηλίδη Ε., Διαγγελάκη Ε., Κανδαράκη Ε., Καρρά Κ., Κοντζίλας Β., Κουλοχέρη Σ., Κουμεντάκης Θ., Λαλίουτη Α., Μαϊδανος Κ. , Μαργέτη Ι., Μαργέτη Κ., Μάρκου Ε., Μάρκου Ν., Μαρούτσος Γ., Μπότη Μ., Νικητόγλου Ν., Νικολάου Γ., Παπαχρήστος Σ., Παπουτσής Α., Τσιμπάς Γ., Χατζηστόγιας Σ. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κωτσάνη Β., Σκριβάνου Ε.