Πολιτιστικα προγραμματα

Τη σχολική χρονιά 2006-2007 το Τμήμα Θεατρολογίας του 1ου ΓΕ.Λ. Σπάτων στα πλαίσια του μαθήματος Θεατρολογίας, ασχολήθηκε με τη ζωή και το έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Άντον Τσέχωφ. Έπειτα από μελέτη της ζωής του και του έργο του, δημιουργήθηκε μία θεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε στους μαθητές του Λυκείου. Στην παράσταση εναλλάσσονταν τα βιογραφικά στοιχεία με σκηνές από έργα του Τσέχωφ παιγμένα απ’ τους μαθητές. 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κωτσάνη Β.

Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Άντον Τσέχωφ, πολιτιστικό πρόγραμμα 2006-07 from 1ο Γενικό Λύκειο Σπάτων

Τη σχολική χρονιά 2008-2009 στο 1ο ΓΕ.Λ. Σπάτων δημιουργήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα «Προσεγγίζοντας τους πρόσφυγες μέσα από την τέχνη». Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές ασχολήθηκαν με το προσφυγικό ζήτημα και το προσέγγισαν μέσα από την τέχνη. Ασχολήθηκαν με έργα μουσικά, λογοτεχνικά, εικαστικά που απεικονίζουν το προσφυγικό πρόβλημα.
Το αποτέλεσμα της ερευνάς τους συγκεντρώθηκε σε μία θεατρική παράσταση, δημιουργία τον ίδιων των μαθητών, με τον τίτλο «Προσφυγικό ημερολόγιο».
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιατροπούλου Καίτη, Βασιλική Κωτσάνη.

Τη σχολική χρονιά 2007-2008 στο Λύκειό μας λειτούργησε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η Επιστήμη και η Τέχνη συνομιλούν με τη Σελήνη». Οι μαθητές μελέτησαν λογοτεχνικά κι επιστημονικά κείμενα, μουσική και προσωπικότητες που επηρεάστηκαν από τη Σελήνη. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε μια παρουσίαση στους μαθητές των ευρημάτων της έρευνας και ανέβηκε η θεατρική παράσταση « «Η Ποίηση στο Εδώλιο μαζί και η Σελήνη».

Υπεύθυνες καθηγήτριες Βασιλική Κωτσάνη, Μαρία Κακκαβά.